Muut retket

Pyöräretki Kymijoen historiaan

Pyöräilemme romanttisia sorateitä pitkin halki metsä- ja peltoaukioiden kohti Kymijoen ehkä kauneimpia maisemia, entisen Harakkakosken rantaan kuuluisiin elokuvahistoriallisiin Mankalan koskimaisemiin. Kosket eivät enää kuohua, etkä voi kuulla niiden jylhää pauhua, niistä on vain muisto jäljellä. Mutta voit kokea ison Kymijoen hiljaisen kuiskauksen kun se luovuttaa koko Keski-Suomen vedet Suomenlahden syleilyyn. Luonto on korjannut 50 vuodessa koskien ruoppausjäljet ja jokimaisema on varmasti Etelä-Suomen jylhimpiä.

Retken pituus: 10 km, meno 5 km ja paluu 5 km
Kesto: n. 2,5 tuntia
Sisältää: oppaan palvelut, vaihdepyörät (joissa muutamassa lastenistuin mahdollista)/kypärät, kahvit ja paistamme perinteiset tikkumakkarat Louvon tulipaikalla, koski ja jokihistoriaa kertovan esityksen
Soveltuvuus: normaali- tai hyväkuntoiset aikuiset tai nuoret

Hinta: 39 € / henkilö, minimi 6 henkilöä

Kyselyt viimeistään 2 vrk ennen retkeä

Lakinsaaren ”valloitus” patikoiden

Tutustumme patikoiden hirvipolkumaisemiin ja siellä oleviin luontokohteisiin ennen kaikkea upeaan Hiidenkiveen. Kuljemme kaarisiltaa ja pitkospuita pitkin Lakinsaareen, jossa kierrämme 10-kysymyksisen luontopolun ja parhaiten vastannut palkitaan. Silta ylittää mantereen ja saaren välissä olevan kanavan, jota pitkin vesi virtaa Märkälahden pohjukkaan päin ja auttaa Kettujärveä pysymään entistä kirkkaampaana. Kaarisillalta voit ihailla Kettujärven maisemia ja narrata vaikka elämäsi kalan. Saaressa nautimme nuotiotulen loimussa retkikahvit ja paistamme tikkumakkarat, jonka jälkeen palaamme takaisin Kettujärven rantapolkua pitkin.

Retken pituus: n. 4,5 km
Kesto: n. 3 tuntia
Sisältää: oppaan palvelut, retkikahvit+tikkumakkarat, luontokohteita ja tilan historiaa kertovan esityksen.
Soveltuvuus: normaali- tai hyväkuntoiset aikuiset tai nuoret

Hinta: 39 € / henkilö, minimi 6 henkilöä

Kyselyt viimeistään 2 vrk ennen retkeä

Jätä tarjous- tai yhteydenottopyyntö

Sähköposti:

info@yli-kaitala.com

Puhelin:

+358 5326 5504 (respa)

+358 500 750 612 (Virpi)