Retkeily

Yli-Kaitalan laajat tilukset ranta-alueineen tarjoavat hienot puitteet lähiretkeilyyn. Mökkiloman lomassa on mukava vierailla esimerkiksi laavulla, erähenkisellä Kipinä-kodalla tai Harakkakosken louvon kalastustukikohdalla. Kauniita järvi- ja jokimaisemia pääsee tietysti parhaiten ihailemaan veneestä käsin. Vuonna 2020 avattu, vilkas Kimolan kanava on myös lähellä, vain noin 10km päässä. 

Yli-Kaitalasta ei ole pitkä matka vuoden 2012 retkeilykohteeksi valittuun Repoveden kansallispuistoon, silmä lepää siellä Etelä-Suomen jylhimmissä järvimaisemissa! Kansallispuistoon pääsee tutustumaan opastetuilla retkillä tai itsenäisesti retkeilemällä.

Unohtaa ei sovi myöskään UNESCO:n maailmanperintökohdetta Verlan ruukkikylää, jossa vierailemalla voi tutustua elämään entisajan tehdasmiljöössä.

Pyörähdys vuorella ja kanavilla

Lähde tututumaan Hiidenvuoren upeisiin näköaloihin ja Kimolan kanavaan helposti ajettavilla sähkömaastopyörillämme (fatbike). Omatoiminen retki kyläteitä pitkin on pituudeltaan noin 45km ja se vie sinut tutustumaan alueen suosituimpiin nähtävyyksiin. Saat mukaasi eväsrepun, eväät voit nauttia vaikkapa Hiidenvuoren nuotiopaikalla. Kimolan kanavan vilkasta veneliikennettä pääset seuraamaan kesäaikaan.

Lähtö ja paluu: Yli-Kaitalan Lomamökit/Reception
Max 5hlö
Kesto: noin 4-5 tuntia
Sesonki: ympäri vuoden
Hinta: 75€/hlö

Hinta sisältää: sähkömaastopyörän vuokran, kypärän ja lukon, reittikartan ja eväät
Lisäpalvelut: sadevarusteet, saunominen, majoitus

Mutkat suoriksi maastossa

Tällä vauhdikkaalla maastopyöräretkellä pääset testaamaan ajotaitojasi sähkömaastopyörillämme (fatbike). Oppaanne johdattaa teidät metsäreitille, jossa ylä- ja alamäet, mutkat ja nyppylät tulevat tutuiksi. Retken lopuksi nautitte retkikahvit ja suolaiset piirakat. Reitin vaativuustaso valitaan ryhmän toiveiden mukaan.

Lähtö ja paluu: Yli-Kaitalan Lomamökit/Reception
Ryhmäkoko: 1-4hlö
Kesto: noin 2,5 h
Sesonki: ympäri vuoden
Hinta: 260€/ryhmä

Hinta sisältää: ohjauksen, sähkömaastopyörien vuokran, kypärät ja eväät.
Lisäpalvelut: ruokailu, sadevarusteet, saunominen, majoitus

Pyöräretki Kymijoen historiaan

Kuvaus: Pyöräilemme romanttisia sorateitä pitkin halki metsä- ja peltoaukioiden kohti Kymijokea ja Mankalan elokuvahistoriallisia koskimaisemia. Kosket eivät enää kuohua, mutta voit kokea ison Kymijoen hiljaisen kuiskauksen, kun se luovuttaa koko Keski-Suomen vedet Suomenlahden syleilyyn. Jokimaisema on mieleenpainuva ja Etelä-Suomen jylhimpiä. Pysähdymme Louvon tulipaikalle nauttimaan nokipannukahvit ja nuotiomakkaraa. Sinulla on myös hyvin aikaa ihastella avautuvaa jokimaisemaa. 

Lähtö ja paluu: Yli-Kaitalan Lomamökit/reception
Retken pituus: 10 km, meno 5 km ja paluu 5 km
Kesto: n. 2,5 tuntia
Retken vaativuus: isoja mäkiä
Kysy hintaa

Sisältää: oppaan palvelut, vaihdepyörät (joissa muutamassa lastenistuin mahdollista), kypärät, nokipannukahvit ja nuotiomakkarat

Lakinsaaren ”valloitus” patikoiden

Kuvaus: Tutustumme patikoiden hirvipolkumaisemiin ja siellä oleviin luontokohteisiin ennen kaikkea upeaan Hiidenkiveen. Kuljemme kaarisiltaa pitkin Lakinsaareen, jossa kierrämme luontopolun. Polun varrella on kysymyksiä joilla voit testata luontotietämystäsi. Saaressa nautimme upeasta järvimaisemasta sekä nuotiotulen loimusta nauttien nokipannukahvista ja nuotiomakkarasta. Retkellä pääset kokeilemaan myös kapulalossia, jonka jälkeen palaamme takaisin Kettujärven rantapolkua pitkin.

Lähtö ja paluu: Yli-Kaitalan Lomamökit/Reception
Retken pituus: n. 4,5 km
Kesto: n. 3 tuntia
Retken vaativuus: isohkoja kallioita ja kapeaa polkua
Kysy hintaa

Sisältää: oppaan palvelut, nokipannukahvit ja nuotiomakkarat
Lisäpalvelut: sadevarusteet, saunominen, majoitus

Uusi melontareitti Lahdesta Kouvolaan 160km

Yli-Kaitala Resort sijaitsee ”IittiRingin Keskimmäisen S:n kohdalla. IgluHutti ihan Kymenkäänteessä Tapolanniemen rannalla.

Yli 150 km pitkä melontareitti, joka yhdistää Lahden, litin ja Kouvolan vesireitit. Reitti kulkee Lahden itäisten pienien järvien ja niitä yhdistävien jokien kautta Kymijoelle ja litin isoille järville. Pääreitiltä voit meloa myös Selkojärvelle, Kettujärven kautta Ylimmäiselle, Urajärvelle tai Hiidensaaresta Kouvolan Virtakiveen saakka. Kimolan kanava sulkuineen ja tunneleineen on mieleenpainuva kokemus.

Reitin voi meloa osissa, osa reitistä muodostaa IITTI RINKI-ympyräreitin https://www.outdooractive.fi/fi/route/kajakkiretkeily/suomi/iitti-rinki-melontareitti/803217121/ Ympyräreitin voi aloittaa Yli-Kaitalasta, josta voi myös vuokrata kajakkeja sekä majoitusta. Iitti Rinki reitin melomiseen kannattaa varata 2-3 päivää. Matkan varrelta löytyy rantautumispaikkoja sekä ruokailu- ja majoitusvaihtoehtoja

Koko reitin melomiseen on hyvä varata vähintään 4-5 päivää, yöpymispaikkoja reitin varrella on useita. Reitin monipuoliset palvelut ovat helposti saavutettavissa.

Pajulahdesta Yli-Kaitalaan

Pajulahdesta Nastolan järvien ja pikkujokien kautta pääsee melomaan Kymenkäänteelle ja Kettujärveä pitkin Yli-Kaitala Resortiin. Melontareitti on osa Lahti Kymijoki-Kimolan kanava- Vuolenkoski-Lahti reittiä.

Ja lopuksi Kettujärveä pitkin Yli-Kaitala Resortiin, jossa voi yöpyä.

Reitin kohokohtia ovat Kumian ennallistettu myllykoski, Salajärven saaret, Immilän joki maalaismaiseman keskellä sekä Immilän koski. Arrajoen mutkitteleva reitti Arrajärvelle jää myös mieleen. Arrajärvellä voit poiketa Kilpisaaressa ja yrittää löytää kivikauden asumusten jälkiā. Arrajoelta tultaessa voit meloa myös etelään Kotojärvelle ja Selkojärvelle.

Kymenkäänteestä voit meloa itään kohti Kettujärveä, jossa Yli-Kaitalan Resort, lomamökkejā ja tilausravintola. Kettujärveltä voit vielä tehdä retken Alimmaisen, Keskimmäisen ja Ylimmäisen järville. Ylimmäiseltä lähtee hiekkatie kohti Kimolan kanavaa.

Vaativuusluokka Keskivaativa, Pituus 51,9 km, arvioitu kesto 8 h

Meloen Kymijokea alavirtaan

Yli-Kaitala Resortista voit vuokrata kajakit ja meloa Kettujärveä-Kymijokea- Leininselkää pitkin vaikka Iitin kirkolle. Kajakit ja melojat voidaan hakea takaisin Yli-Kaitalaan sovitusta paikasta. Yli-Kaitalassa voit majoittua tai varata vaikka saunan melonnan päätteeksi.

https://www.outdooractive.fi/fi/route/kajakkiretkeily/paeijaet-haeme/kettujaervi-iitin-kirkonkylae-melontareitti-lahdesta-kymijoelle-ja/59567832/

Varaukset

Sähköposti:

info@yli-kaitala.com

Puhelin:

+358 5326 5504 (respa)

+358 500 750 612 (Virpi)