Järvineito – Suomi 100 retki ruokailulla

Saavut Yli-Kaitalan tilalle sovittuna aikana ryhmäsi kera ja lähdet luontoretkelle talon isännnän johdolla lähellä sijaitsevalle Talasvuoren Näköalakalliolle (koko matka n. 1.5 km). Kesän 2017 aikana Näköalakalliolle on pystytetty Suomi 100 teos – Pieni Järvineito-patsas. Järvineito-patsas on kunnianosoitus suomalaiselle joki- ja järviluonnolle. Metsäkävelyllä nautimme lintujen laulusta, luonnon tuoksuista ja ihailemme kimmeltävää Kettujärveä ja Kymijokea.

Piipahdamme pienen Järvineidon patsaalla ja isäntä kertoo Järvineitoon liittyvä tarinaa, mm. Tanskan prinsessasta Dagmarista ja Venäjän keisari Suomen suuriruhtinas Aleksanteri III:sta.
Näköalakallion laella skoolaamme maistuvan puolukkajuoman järviluonnon kunniaksi ja jatkamme matkaa Kipinä-kodalle. Talvella retki voidaan tehdä lumikenkäillen.

Kipinä-kodalla nautimme mm. herkullisia ”ketunleipiä” – ketunpään muotoisia nokkossämpylöitä, Mankalan kylän hirvenliha-leipäsiä, lähijärvemme Kettujärven kalaa; maistuvia juustokuorrutettuja haukipihvejä ja kodalla loimutettua lohta, metsäsienistä valmistettua sienikastiketta, ketunleipäjuustosalaattia (kesäisin kun ketunleipiä saannissa) ja iittiläisiä lohkoperunoita, maistuvia kauden kasviksia ja jälkiruuaksi Pienen Järvineidon ”suudelman” kahvin kera.

Hinta: 48 € / hlö (min. 10 hlöä)
Ryhmä: 10-50 henkilöä
Kesto: 2 – 2,5 tuntia

Retken hinta sisältää: ohjelman mukaiset aktiviteetit opastuksineen,ruokailun kodalla 
Retki toteutuu, jos mukaan lähtee vähintään 10 henkilöä.
Retken varaus viimeistään viikkoa ennen retken alkua.

Jätä tarjous- tai yhteydenottopyyntö

Sähköposti:

info@yli-kaitala.com

Puhelin:

+358 5326 5504 (respa)

+358 500 750 612 (Virpi)