Retkeily

Yli-Kaitalan laajat tilukset ranta-alueineen tarjoavat hienot puitteet lähiretkeilyyn. Mökkiloman lomassa on mukava vierailla esimerkiksi laavulla, erähenkisellä Kipinä-kodalla tai Harakkakosken louvon kalastustukikohdalla. Kauniita järvi- ja jokimaisemia pääsee tietysti parhaiten ihailemaan veneestä käsin. Vuonna 2020 avattu, vilkas Kimolan kanava on myös lähellä, vain noin 10km päässä. 

Yli-Kaitalasta ei ole pitkä matka vuoden 2012 retkeilykohteeksi valittuun Repoveden kansallispuistoon, silmä lepää siellä Etelä-Suomen jylhimmissä järvimaisemissa! Kansallispuistoon pääsee tutustumaan opastetuilla retkillä tai itsenäisesti retkeilemällä.

Unohtaa ei sovi myöskään UNESCO:n maailmanperintökohdetta Verlan ruukkikylää, jossa vierailemalla voi tutustua elämään entisajan tehdasmiljöössä.
Pyörähdys vuorella ja kanavilla

Lähde tututumaan Hiidenvuoren upeisiin näköaloihin ja Kimolan kanavaan helposti ajettavilla sähkömaastopyörillämme (fatbike). Omatoiminen retki kyläteitä pitkin on pituudeltaan noin 45km ja se vie sinut tutustumaan alueen suosituimpiin nähtävyyksiin. Saat mukaasi eväsrepun, eväät voit nauttia vaikkapa Hiidenvuoren nuotiopaikalla. Kimolan kanavan vilkasta veneliikennettä pääset seuraamaan kesäaikaan.

Lähtö ja paluu: Yli-Kaitalan Lomamökit/Reception
Max 5hlö
Kesto: noin 4 tuntia
Sesonki: ympäri vuoden
Hinta: 75€/hlö

Hinta sisältää: sähkömaastopyörän vuokran, kypärän ja lukon, reittikartan ja eväät
Lisäpalvelut: sadevarusteet, saunominen, majoitus

Varaukset: puh. +358 500 750612 tai info@yli-kaitala.com, jos ilmoittaudut sähköpostitse niin kerrothan puhelinnumerosiMutkat suoriksi maastossa

Tällä vauhdikkaalla maastopyöräretkellä pääset testaamaan ajotaitojasi sähkömaastopyörillämme (fatbike). Oppaanne johdattaa teidät metsäreitille, jossa ylä- ja alamäet, mutkat ja nyppylät tulevat tutuiksi. Retken lopuksi nautitte retkikahvit ja suolaiset piirakat. Reitin vaativuustaso valitaan ryhmän toiveiden mukaan.

Lähtö ja paluu: Yli-Kaitalan Lomamökit/Reception
Ryhmäkoko: 1-4hlö
Kesto: noin 1,5h
Sesonki: ympäri vuoden
Hinta: 260€/ryhmä

Hinta sisältää: ohjauksen, sähkömaastopyörien vuokran, kypärät ja eväät.
Lisäpalvelut: ruokailu, sadevarusteet, saunominen, majoitus

Varaukset: puh. +358 500 750612 tai info@yli-kaitala.com, jos ilmoittaudut sähköpostitse niin kerrothan puhelinnumerosiPyöräretki Kymijoen historiaan

Kuvaus: Pyöräilemme romanttisia sorateitä pitkin halki metsä- ja peltoaukioiden kohti Kymijokea ja Mankalan elokuvahistoriallisia koskimaisemia. Kosket eivät enää kuohua, mutta voit kokea ison Kymijoen hiljaisen kuiskauksen, kun se luovuttaa koko Keski-Suomen vedet Suomenlahden syleilyyn. Jokimaisema on mieleenpainuva ja Etelä-Suomen jylhimpiä. Pysähdymme Louvon tulipaikalle nauttimaan nokipannukahvit ja nuotiomakkaraa. Sinulla on myös hyvin aikaa ihastella avautuvaa jokimaisemaa. 

Lähtö ja paluu: Yli-Kaitalan Lomamökit/reception
Retken pituus: 10 km, meno 5 km ja paluu 5 km
Kesto: n. 2,5 tuntia
Retken vaativuus: helppo
Kysy hintaa

Sisältää: oppaan palvelut, vaihdepyörät (joissa muutamassa lastenistuin mahdollista), kypärät, nokipannukahvit ja nuotiomakkarat 

Varaukset: puh. +358 500 750612 tai info@yli-kaitala.com, jos ilmoittaudut sähköpostitse niin kerrothan puhelinnumerosiLakinsaaren ”valloitus” patikoiden


Kuvaus: Tutustumme patikoiden hirvipolkumaisemiin ja siellä oleviin luontokohteisiin ennen kaikkea upeaan Hiidenkiveen. Kuljemme kaarisiltaa pitkin Lakinsaareen, jossa kierrämme luontopolun. Polun varrella on kysymyksiä joilla voit testata luontotietämystäsi. Saaressa nautimme upeasta järvimaisemasta sekä nuotiotulen loimusta nauttien nokipannukahvista ja nuotiomakkarasta. Retkellä pääset kokeilemaan myös kapulalossia, jonka jälkeen palaamme takaisin Kettujärven rantapolkua pitkin.

Lähtö ja paluu: Yli-Kaitalan Lomamökit/Reception
Retken pituus: n. 4,5 km
Kesto: n. 3 tuntia
Retken vaativuus: helppo
Kysy hintaa

Sisältää: oppaan palvelut, nokipannukahvit ja nuotiomakkarat
Lisäpalvelut: sadevarusteet, saunominen, majoitus

Varaukset: puh. +358 500 750612 tai info@yli-kaitala.com, jos ilmoittaudut sähköpostitse niin kerrothan puhelinnumerosi


» Katso kuvagalleriasta luontoaiheisia Kotaan, Laavuun ja Louvoon yms. liittyviä kuvia.