Retkipaketit

Retkeily luonnon helmassa

Lyhyt retki: Järvineito - Suomi100

Saavut Yli-Kaitalan tilalle sovittuna aikana ryhmäsi kera ja lähdet luontoretkelle talon isännnän johdolla lähellä sijaitsevalle Talasvuoren Näköalakalliolle (koko matka n. 1.5 km). Kesän 2017 aikana Näköalakalliolle on pystytetty Suomi 100 teos - Pieni Järvineito-patsas. Järvineito-patsas on kunnianosoitus suomalaiselle joki- ja järviluonnolle. Metsäkävelyllä nautimme lintujen laulusta, luonnon tuoksuista ja ihailemme kimmeltävää Kettujärveä ja Kymijokea.
Patikkaretki n. 1 km Talasvuoren "Näköalakalliolle" Pientä Järvineitoa katsomaan. Isäntä kertoo tarinaa Tanskan prinsessasta ja Venäjän keisari Suomen suuriruhtinas Aleksanteri III ja miten he liittyvät tähän pieneen Järvineitoon. Lopuksi skoolataan hänen ja Suomen järvi- ja jokiluonnon kunniaksi maistuva puolukkajuoma. Reitille laitettu lyhtyjä valaisemaan, jos jo hämärää.
Piipahdamme Kipinä-kodalla katsomassa kodan seinillä olevia nahkamaalauksia, jotka kertovat lähiseudun historiaa mm. ensimmäisistä alueen asukkaista.

Hinta: 15 € / hlö (min. 5 hlöä)
Ryhmä: 5 - 50 henkilöä
Kesto: n. 1 tunti
Jos kodalla tarjolla nokipannukahvit ja esim. maukas lohileipä, lisäveloitus 8e/hlö.


Järvineito - Suomi 100 retki ruokailulla

Saavut Yli-Kaitalan tilalle sovittuna aikana ryhmäsi kera ja lähdet luontoretkelle talon isännnän johdolla lähellä sijaitsevalle Talasvuoren Näköalakalliolle (koko matka n. 1.5 km). Kesän 2017 aikana Näköalakalliolle oli pystytetty Suomi 100 teos - Pieni Järvineito-patsas. Järvineito-patsas on kunnianosoitus suomalaiselle joki- ja järviluonnolle. Metsäkävelyllä nautimme lintujen laulusta, luonnon tuoksuista ja ihailemme kimmeltävää Kettujärveä ja Kymijokea.

Piipahdamme pienen Järvineidon patsaalla ja isäntä kertoo Järvineitoon liittyvä tarinaa, mm. Tanskan prinsessasta Dagmarista ja Venäjän keisari Suomen suuriruhtinas Aleksanteri III:sta.
Näköalakallion laella skoolaamme maistuvan puolukkajuoman järviluonnon kunniaksi ja jatkamme Kipinä-kodalle päin. Talvella retki voidaan tehdä lumikenkäillen.

Tällä luontoretkellä nautimme mm. herkullisia ”ketunleipiä” - ketunpään muotoisia nokkossämpylöitä, lähijärvemme Kettujärven kalaa; maistuvia juustokuorrutettuja haukipihvejä, metsäsienistä valmistettua sienikastiketta, ketunleipäjuustosalaattia (kesäisin kun ketunleipiä saannissa) ja iittiläisiä lohkoperunoita, maistuvia kauden kasviksia ja jälkiruuaksi Pienen Järvineidon ”suudelman” kahvin kera.

Hinta: 48 € / hlö (min. 10 hlöä)
Ryhmä: 10-50 henkilöä
Kesto: 2 - 2,5 tuntia

Retken hinta sisältää: ohjelman mukaiset aktiviteetit opastuksineen, luontolounaan, kahvin ja makean kodalla tai Ketunleipä ravintolassa tai uudella lasitetulla verannalla.
Retki toteutuu, jos mukaan lähtee vähintään 10 henkilöä.
Retken varaus viimeistään viikkoa ennen retken alkua.


Makuja luonnosta

Tällä retkellä pääset poimimaan itse aineksia päivällistäsi varten!

Saavut Yli-Kaitalan tilalle aamupäivällä ja alkajaisiksi nautit kevyen lounaan. Lounaan jälkeen lähdemme luontoretkelle Lakinsaareen. Matkalla poimimme sesongin mukaan luonnonantimia ja opas kertoo niiden käytöstä. Saaressa nautimme kahvit laavulla ja pääset kokeilemaan kalaonneas. Talvella retki tehdään lumikenkäillen saareen ja kalastus tapahtuu pilkkimällä. Palattuamme tilalle pääset auttamaan päivällisen valmistuksessa. Käytämme retkemme antimia ja lähiseudun laadukkaita aineksia. Illalla on aika rentoutua saunomalla, uimalla ja paljussa lekottelemalla. Aamulla aloitamme päivän metsäkävelyllä ja nautimme luonnon äänistä ja tuoksuista. Ennen kotiinlähtöä pääset vielä runsaan brunssin ääreen - ja halutessasi voit tietysti jäädä lomailemaan pidemmäksikin aikaa!

Hinta: alk. 299,00 € / hlö
Ryhmä: 4-16 Hlöä
Kesto: 1,5 pv

Retken hinta sisältää: yöpymisen 2 hh huoneissa, ohjelman mukaiset aktiviteetit opastuksineen, lounaan, päivällisen ja brunssin, saunan ja paljun.
Retki toteutuu, jos mukaan lähtee vähintään 4 henkilöä.
Retken varaus viimeistään kaksi viikkoa ennen retken alkua.


Kirkkoveneretki

Soutaen Kettujärveltä Kymenkäänteelle ja sieltä edelleen Kymijoelle.
Soutajien on löydettävä kadonnut 'aarre', matka noin 1,5 km yhteen suuntaan. Paluumatkalla poiketaan Lakinsaaren laavulla juomassa eväskahvit. Kartta mukana. Soutaminen jos mikään vaatii puhaltamista yhteen hiileen. Eli sama tahti ja vedon voimakkuus, niin pääsee päämäärään helpoimmin.

Yhteen kirkkoveneeseen mahtuu 8 - 12 henkilöä.
Saunominen Ketusaunassa retken päätteeksi ja makkaran paistoa saunatuvalla.

Hinta 610 € / ryhmä / vene, ryhmässä 8-12 henkilöä.
Kyselyt viimeistään 4 vrk ennen retkeä


Pyöräretki Kymijoen historiaan

Pyöräilemme romanttisia sorateitä pitkin halki metsä- ja peltoaukioiden kohti Kymijoen ehkä kauneimpia maisemia, entisen Harakkakosken rantaan kuuluisiin elokuvahistoriallisiin Mankalan koskimaisemiin. Kosket eivät enää kuohua, etkä voi kuulla niiden jylhää pauhua, niistä on vain muisto jäljellä. Mutta voit kokea ison Kymijoen hiljaisen kuiskauksen kun se luovuttaa koko Keski-Suomen vedet Suomenlahden syleilyyn. Luonto on korjannut 50 vuodessa koskien ruoppausjäljet ja jokimaisema on varmasti Etelä-Suomen jylhimpiä.

Retken pituus: 10 km, meno 5 km ja paluu 5 km
Kesto: n. 2,5 tuntia
Lähtö ja paluu: Yli-Kaitalan Reception
Sisältää: oppaan palvelut, vaihdepyörät (joissa muutamassa lastenistuin mahdollista)/kypärät, kahvit ja paistamme perinteiset tikkumakkarat Louvon tulipaikalla, koski ja jokihistoriaa kertovan esityksen
Soveltuvuus: normaali- tai hyväkuntoiset aikuiset tai nuoret

Hinta: 25 € / henkilö, minimi 6 henkilöä
Kyselyt viimeistään 2 vrk ennen retkeä


Lakinsaaren ”valloitus” patikoiden

Tutustumme patikoiden hirvipolkumaisemiin ja siellä oleviin luontokohteisiin ennen kaikkea upeaan Hiidenkiveen. Kuljemme kaarisiltaa ja pitkospuita pitkin Lakinsaareen, jossa kierrämme 10-kysymyksisen luontopolun ja parhaiten vastannut palkitaan. Silta ylittää mantereen ja saaren välissä olevan kanavan, jota pitkin vesi virtaa Märkälahden pohjukkaan päin ja auttaa Kettujärveä pysymään entistä kirkkaampaana. Kaarisillalta voit ihailla Kettujärven maisemia ja narrata vaikka elämäsi kalan. Saaressa nautimme nuotiotulen loimussa retkikahvit ja paistamme tikkumakkarat, jonka jälkeen palaamme takaisin Kettujärven rantapolkua pitkin.

Retken pituus: n. 4,5 km
Kesto: n. 3 tuntia
Lähtö ja paluu: Yli-Kaitalan Reception
Sisältää: oppaan palvelut, retkikahvit+tikkumakkarat, luontokohteita ja tilan historiaa kertovan esityksen.
Soveltuvuus: normaali- tai hyväkuntoiset aikuiset tai nuoret

Hinta: 25 € / henkilö, minimi 6 henkilöä
Kyselyt viimeistään 2 vrk ennen retkeä


Koe Kymijoen kosket kumilautalla, luonnonrauhaa ja jännitystä!

Retket sisältävät aina tarvittavat varusteet, nokipannukahvit sekä vakuutuksen. Oppaat ovat kokeneita ja koulutettuja, asiakaspalvelijoita parhaimmillaan! Juodaan alkuun nokipannukahvit, varustaudutaan ja valmistaudutaan. Tällä retkellä koet Kymijoen kolme vauhdikasta koskea ja aistit joen upean luonnon.

Ryhmä: 4-70 henkeä
Kesto: noin 1,5 tuntia, 3 koskea
Hinta: 490 € / lautta (max 10 henkilöä)

Jos on pienempiä ryhmiä niin koskenlaskuretkeä voidaan myydä hintaan 45,-/henkilö. Minimihenkilömäärä on 5.
Järjestämme retken yhteistyökumppanimme kanssa
Retkiä toteutetaan sääoloista riippuen 15.4.-15.12. Kyselyt viimeistään viikko ennen retkeä.


Koe soutamisen iloa kirkkoveneretkellä Kilkkilän eläinmaailmaan!

Sauno ja virkistäydy Yli-Kaitalassa!

Retki kesäaikana Yli-Kaitalasta Kilkkilän tilalle katsomaan ja ihastelemaan 15 eläinlajia kirkkoveneellä Kettujärveä ja Kymijokea pitkin! Kirkkoveneellä soutaminen jos mikään vaatii puhaltamista yhteen hiileen, eli sama tahti ja vedon voimakkuus, niin Kilkkilään pääsee nopeimmin!
Ohjelmassa:
Lähtö Yli-Kaitalasta kirkkoveneellä Kettujärven rannasta Kymijokea kohden. Saapuminen Kilkkilän Farmille asiakaslaiturille hieman ennen Vuolenkoskea voimalaitosta. Kahvi ja suolanen, tutustuminen eläinpihan eläimiin, mahdolliset ostokset Kilkkilän farmikaupassa.
Eläinpihalla strutseja, alpakoita, erirotuisia kanoja, poroja, hevosia, papukaijoja, kriikinkukkoja, kultafasaaneja ym.!
Soutamaan takaisin lähdetään Yli-Kaitalaan: Kettusauna tai Sammalsauna altaineen odottaa Teitä lämpiminä Yli-Kaitalan Kettujärven rannassa.
”Kymijoki menu” 3 ruokalajin illallinen tilausravintolassa Ketunleivässä.

Hinta 1000 € / 10-14 henkilön ryhmä, jos Kettusauna ja kuumakylpyallas varattuna.
Hinta 1170 € / 10-14 henkilön ryhmä Sammalsaunalla & ulkoporealtaalla

Retkiä voidaan toteuttaa myös 45 henkilön ryhmille.
Kyselyt viimeistään 4 vrk ennen retkeä.